Suha Györgyből miniszteri biztos lesz

2015.01.08. 13:35

Suha Györgyöt miniszteri biztosnak nevezik ki, a tiszteletbeli konzuli hálózatért felel majd a külügyminisztériumban - értesült külügyminisztériumi forrásokból az Index.

Suha az ELTE-n végzett geofizika szakon még 1989-ben, utána az amerikai University of Phoenix-en folytatott kommunikációs tanulmányokat, PhD fokozatát a Pécsi Egyetem honosította 2004-ben. Tíz éven át egyetemi adjunktusként, majd docensként a SOTE TF vendégoktatója. 

Nemzetközi kapcsolatokkal 1989 óta foglalkozik, a magyarországi Európa Mozgalom és a JEF (Ifjú Európai Föderalisták) alapító tagja. 1997-től a Gambiai Köztársaság budapesti konzuli képviseletének vezetője tiszteletbeli konzuli majd főkonzuli rangban, 2000-től hat országra kiterjedő regionális akkreditációval. 2001-2003 között a Magyarországon Akkreditált Tiszteletbeli Konzuli Testület alapító elnöke volt. 

Szakterülete a nemzetközi fejlesztés, a multilaterális gazdaságdiplomácia és a szubszaharai Afrika politikája, alapítása óta a budapesti Geopolitikai Tanács Afrika Kutatási Központ vezetője, számos Afrikával kapcsolatos nemzetközi szervezet tagja.