Másfél milliárd forintból újítják fel a józsefvárosi rendelőt

2015.01.10. 15:14

Másfél milliárd forintos fejlesztés kezdődött szombaton a józsefvárosi Auróra utcai rendelőben. A munkálatok ideje alatt folyamatos marad a betegek ellátása, írja az MTI a kerületi polgármesteri hivatal tájékoztatása alapján.

A 970 milliós uniós, 285 milliós belügyminisztériumi és 255 millió forintnyi kerületi önkormányzati forrásból finanszírozott beruházás során a meglévő épület felújítása, energetikai modernizációja és teljes akadálymentesítése mellett 450 négyzetméteres új szárnyat húznak fel.

A közlemény kiemelt célként említi barátságosabb rendelők kialakítását, a szakellátás hatékonyságának növelését, modernebb egészségügyi eszközök, műszerek beszerzését. Fejlesztik a szakrendelő számítógépes hátterét, korszerű betegirányító-rendszert alakítanak ki.

A rendelőben évente több mint 325 ezer alkalommal találkoznak betegek orvosokkal. Józsefváros mintegy 80 ezer lakója mellett más kerületből is érkeznek ellátásért a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat intézményébe, áll a polgármesteri hivatal közleményében.