Rogán megvizsgálná, ki pénzeli az ellenzéki tüntetéseket

2015.01.10. 23:22

Ki húzódik meg a mostani tüntetések mögött, ki finanszírozza ezeket az egyre drágább demonstrációkat, és milyen érdekből? - tette fel a kérdést Rogán Antal a HírTV P8 című műsorában.

Rogán szerint ezért az országvédelmi akciótervnek része lehetne az is, hogy kiderüljön, kik pénzelik ezeket a demonstrációkat. Ha a parlamenti pártoktól elvárják, hogy a nyilvánosság elé tárják a gazdálkodásukat, akkor az ezektől a politikai érdekcsoportoktól is elvárható., mondta a Fidesz frakcióvezetője. A tüntetések szervezőinek nem kell a számvevőszék előtt elszámolni, nem kell megmondani, honnan teremtették elő a pénzt, és

lehet úgy csinálni, mint ha ez ilyen abszolút civil történet lenne, pedig valójában nem az (...) Ha valaki politikai okokból vagy gazdasági érdekekből, de ilyen eseményeket finanszíroz, akkor azok legyenek transzparensek, láthassuk, hogy ki húzódik meg a hátterében.

Az országvédelmi akciótervre azért van szükség, mert Magyarország szuverenitását ma is fenyegeti veszély, de "nincsenek eszközök a kezünkben" - mondta Rogán. A frakcióvezető azt mondta: egy országnak meg kell védenie a saját érdekeit, ide sorolja például a gazdasági szuverenitás megvédését és a terrorveszély elleni fellépést is.