Hivatali visszaéléssel gyanúsították meg az V. kerület volt jegyzőjét

2015.01.12. 16:43 Módosítva: 2015.01.12. 17:06

Az V. kerület korábbi jegyzőjét és egy vállalkozót gyanúsított meg az ügyészség abban a nyomozásban, ami hónapok óta tart az V. kerületben - tudta meg a Vs.hu.

Az önkormányzat volt jegyzőjét hivatali visszaélés gyanúja miatt, egy vállalkozót felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés és vesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással üzérkedés gyanúja miatt hallgatott ki az ügyészség. Mindketten panasszal éltek a gyanúsítás ellen, egyikük sem tett vallomást. A panaszokat a Legfőbb Ügyészség elutasította - közölte a VS megkeresésére Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője.

Az ügyészség válaszában neveket nem közölt, de a Vs információi szerint Rónaszéki Lászlóról lehet szó, akit 2013 elején váltotta le Rogán Antal. A Blikk számolt be arról, hogy a belvárosi önkormányzat 2011-ben kedvezményesen értekesített egy ingatlant Portik Tamás élettársának. Rogán Antal a cikkre reagálva közölte, az ügy miatt még 2012-ben vizsgálatot rendelt el, majd bizalomvesztésre hivatkozva menesztette a jegyzőt.

Rónaszéki már Rogán polgármestersége előtt is jegyző volt a kerületben.

Nem lehet tudni az ügy részleteit

Arról továbbra sem lehet részleteket tudni, hogy a mostani ügyészségi vizsgálat milyen ügyet érint, illetve a volt jegyzőt pontosan mivel gyanúsítják. “Az ügyben további tájékoztatás – a nyomozás érdekeire tekintettel – nem adható” - írta az ügyészség a Vs-nek. A nyomozás határideje február 13.

A HVG tavaly áprilisi számában írt arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség hónapok óta vizsgálódik a belvárosi önkormányzatnál. Rogán akkor a képviselő-testületi ülésen azt mondta, hogy az önkormányzat gazdálkodását nem érinti a vizsgálat, és őt sem keresték meg az ügyben. Sélley Zoltán, az új jegyző azt mondta, az ügyészség az ő kinevezése előttről származó hatósági iratokat foglalt le, amelyek többféle ügyet is lefedtek. 2010, 2011 és 2012 környékéről származó aktákat foglaltak le - mondta.