Az V. kerületben felfüggesztik az ingatlaneladásokat

2015.01.13. 21:22 Módosítva: 2015.01.15. 13:16

Ülésezett az V. kerület Pénzügyi Bizottsága, a sajtóban megjelent nyolc belvárosi ingatlan értékesítésének ügyét tárgyalták, írta honlapján Steiner Pál. A bizottság szocialista tagja szerint Sélley Zoltán jegyző arról tájékoztatta a testületet, hogy valószínűleg nyomozás indul a belvárosi ingatlanértékesítések ügyében.

Steiner javaslatára a bizottság úgy határozott, hogy a nyomozóhatósági vizsgálat lezárultáig, illetve az új elidegenítési rendelet megalkotásáig az önkormányzat további ingatlanokat nem értékesít.

A következő nyolc ingatlan ügyét tárgyalták: József Attila utca 12., az Erzsébet tér 2., a Hercegprímás utca 8., a Károly körút 26., a Szent István krt. 25., a Dorottya utca 8. a Zrínyi utca 14-gyel együtt, a Kossuth Lajos tér 9. és az Arany János utca 7.

Ezek esetében a polgármesteri hivatal részletes előterjesztést készített, amiből azonban nem voltak kikövetkezhetőek a sajtóban megjelent személyi összefüggések. A bizottsági vizsgálat során azonban olyan körülmények kerültek elő, amelyeket nem lehet az önkormányzaton belül tisztázni, ez már a hatóságok feladata lesz.