Az A vírus okozott tömeges rosszullétet egy szekszárdi középiskolában

2015.01.14. 17:43 Módosítva: 2015.01.14. 17:53

A Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola szekszárdi Bezerédj tagintézményében a múlt héten a diákok 60 százaléka, több mint kétszáz gyerek hiányzott a tanításról, és az iskola pedagógusainak harmadát is ledöntötte a lábáról az influenza A vírusa.

Mindenki magas lázra, végtagfájdalomra, köhögésre panaszkodott, a járvány miatt az intézményben kétnapos iskolai szünetet rendeltek el. Hétfőn elkezdődött a tanítás, napról napra csökken a hiányzók száma, mondta az MTI-nek Vida Lajos főigazgató.

Ajaj, itt az influenza a nyakunkon

Egy hét alatt háromszorosára emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán közzétett jelentésében. A legtöbb beteget Pest, Fejér és Győr-Moson-Sopron megyében regisztrálták. 

A második naptári héten összesen 17 influenzagyanús betegtől származó légúti minta érkezett a Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumba. Ezek között négy betegnél influenza A(H3) és egy betegnél influenza B vírus okozta fertőzést igazoltak. A betegek többsége (több mint 44 százalékuk) 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 29 százalékuk a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott. A gyermekek aránya 12,7 százalék, a 60 éven felüliek aránya 14,2 százalék volt. (MTI)