A tinilány kérte meg a barátját, ölje meg az alvó nagymamáját

2015.01.15. 10:43
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt vádat emelt egy 20 éves kiskunhalasi férfi és 15 éves barátnője ellen. A fiatalember ugyanis a lány felbujtására 2014. július 17-én, a hajnali órákban Kiskunhalason több késszúrással meg akarta ölni barátnője nagyanyját - közölte a főügyészség.

A főügyészség részletesen leírja, hogy fajult odáig a helyzet, hogy a lány meg akarta öletni a nagymamáját. A történetről korábban mi is beszámoltunk korábban, akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy a lány is benne volt a gyilkosság kitervelésében.

A vád szerint tehát a következő történt:

  • A kiskunhalasi lány 2013 őszén ismerkedett meg a 20 éves fiatalemberrel, akitől 2014 tavaszán teherbe is esett. A lányt gyámként a nagyanyja nevelte, de gyakran voltak köztük viták a lány viselkedése miatt. A 69 éves nagymama ellenezte a fiatalok kapcsolatát, mert a lány magatartása megváltozott, kimaradt az iskolából és hazudozni kezdett. A lány a  vád szerint 2014 áprilisától már többször említette barátjának, hogy a nagyanyját meg kellene ölni, de kezdetben a férfi nem foglalkozott ezzel.
  • 2014. július 16-án a lány ismét összeveszett a nagyanyjával, ami miatt a lány egy internetes közösségi portálon azt írta a barátjának, hogy már tényleg jó lenne, ha a nagymama nem élne. A férfi azt válaszolta, hogy eleget tesz a kérésnek és „lekéseli” az idős asszonyt. A fiatalok egymással chatelve részletesen előre eltervezték az ölés részleteit is. A megbeszélésnek megfelelően a férfi – aki fejére fekete kapucnit húzott, az arcát egy sötét sállal takarta el és kesztyűt is viselt – magához vett egy 16,5 cm pengehosszúságú kést és másnap hajnali 1 óra körül elindult a barátnője és a nagymama otthonához.
  • 1 óra 40 perc körül a lány jelzett, hogy nagyanyja elaludt, ezért a férfi a barátnője által szándékosan nyitva hagyott ajtón keresztül behatolt a lakásba és az alvó nagymamához ment. A lány lehúzta a WC-t, hogy a zaj elnyomja a hangokat. 
  • Ekkor a férfi még egyszer megkérdezte barátnőjét, hogy tényleg ölje-e meg az idős asszonyt, melyre a lány határozott igennel felelt. A fiatalember ezután a sértett ágyához lépett és az alvó idős asszonyt a marokra fogott késsel kétszer nyakon szúrta. A sértett sikoltva felébredt és el akarta kapni a kést, ekkor a férfi még kétszer megszúrta az asszony hátát, ami miatt a kés pengéje eltörött.
  • Mindezek után a férfi a kés kezében maradt részét eldobta és elmenekült a helyszínről. A késelést végignéző unoka pedig telefonon értesítette a mentőket és a rendőröket, hogy nagyanyját egy ismeretlen személy támadta meg. A megkéselt idős asszony a nyakán, hátán és a kezén számos súlyos, szúrt sérülést szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A kiemelt jelentőségű bűnügy két vádlottját előre kitervelten, aljas indokból és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a főügyészség. A késelést elkövető vádlott előzetes letartóztatásban van, míg felbujtója lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport