Huszárképzés indult óvodásoknak

2015.01.20. 09:08

Huszárképzés indult Szombathelyen óvodásoknak, írja a Nyugat.hu. Minderről Sátory Károly, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület vezetője beszélt a lapnak. A cikk már ennyivel is megállná a helyét, de ennél több is kiderült.

„Az Aréna utcai ovisok aranyos öltözékben jelentek meg a legutóbbi toborzónkon, innen jött az ötlet, hogy rendszeresen is járhatnánk az óvodába, bemutatni a hagyományokat" − nyilatkozta a Nyugatnak Sátory. Hozzátette, egyelőre kísérleti jelleggel ismertetik a huszárhagyományt óvodásokkal.

Huszártoborzót minden évben március 14-én tartanak a Vasi Múzeumfaluban. Erre sok gyerek megy el, ilyenkor felépítenek egy huszártábort, játékos feladatokat adnak a gyerekeknek, akik végül tiszteletbeli huszárcsákót is kapnak.

A Nyugat.hu cikkéből kiderül, Szombathelyen intenzív lovasélet is van, de ezt sajnos sokan nem is tudják. Az egyesülethez pedig lehet menni önkénteskedni, amit elfogadnak majd a 2016-tól kiadandó érettségi bizonyítványhoz kötelező közösségi szolgálatnak.