Influenzajárvány miatt látogatási tilalom lesz Fejér megyében

2015.01.21. 14:17

Péntektől kórházi látogatási tilalmat rendeltek el Fejér megye valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményének minden osztályán, mert az influenzafigyelő-szolgálat adatai szerint a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány valamennyi járás területén jelentősen meghaladta a küszöbértéket – közölte az MTI.

A Fejér Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének közleménye szerint az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya meghaladta a járvány küszöbértékének háromszorosát. A légúti mintákból hét esetben influenza A vírust mutattak ki.

Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek 29,8 százaléka 14 év alatti, 40,7 százaléka pedig 15 és 34 év közötti. Öt esetben közösségi halmozódásról is kaptak jelentést: múlt héten a móri járási intézet területén két általános iskolából és egy óvodából, ezen a héten a székesfehérvári járási intézet területén egy általános iskolából, a móri járási intézet területéről pedig egy óvodából. A működés átmeneti felfüggesztésére egyik esetben sem került sor.

Több európai országban már tombol az influenzajárvány, várhatóan néhány héten belül Magyarország is eléri a járványküszöböt a megbetegedések száma, írta pár napja Facebook oldalán az ÁNTSZ.

Az Országos Epidemiológiai Központ legutóbbi, egy héttel ezelőtt kiadott közleménye szerint egy hét alatt háromszorosára emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma, a legtöbb beteget Pest, Fejér és Győr-Moson-Sopron megyében regisztrálták.