Mégis fizetős marad a 86-os út?

2015.01.21. 20:55

Az útdíj körüli káoszt jelzi, hogy az érintettek közvetett jelekből próbálják kiolvasni, vajon a kormánynak mi a szándéka az adott útszakasszal. A Nyugat.hu a Magyar Közúttal levelezve jutott arra a következtetésre, hogy a 86-os út továbbra is fizetős marad. 

A lap az út körüli, következetlen táblaelhelyezéssel kapcsolatban írt cikket, amire a közútkezelők levélben válaszolva kifejtették: már beszerezték a fizetésre figyelmeztető táblákat, és azokat még a héten ki is helyezik, elnézést kérnek a kellemetlenségért. 

A lap ebből arra jutott, hogy hiába ígérte meg Hende Csaba, hogy harcolni fog a 86-os út útdíjazása ellen, a miniszter elbukott. A 86-osért továbbra is fizetni kell majd. 

A Magyar Közút azt írta: 

„Társaságunk 2014. december 30-át követően az új útdíjrendelet életbe lépését követően megkezdte a szükséges forgalomtechnikai jelzések kihelyezését és módosítását az M86-os autóúton, illetve az arra rávezető szakaszokon. Az egyik felvételen is látható táblán az “Autóút” jelzés áthúzásának levétele sajnos valóban elmaradt, de ezt szakembereink még a mai napon eltávolítják. A fizetős szakaszokra figyelmeztető táblákból újakat kellett rendelnünk, amiket egyébként külön gyártattunk le. Ezek kihelyezését terveink szerint csütörtökön, vagyis a január 31-ei türelmi időszak előtt fogjuk kihelyezni."

Az útdíj körüli izgalom oka, hogy Rogán Antal szerdán bejelentette, a kormány foglalkozott az üggyel, és az állampolgárok várhatják, mit döntöttek. De azt még ma nem árulják el.