Több ezer baloldali érkezik külföldről Orbán ellen

2015.01.24. 20:23

A szocialista ügyekben mindig jólértesült Népszabadság úgy tudja, az MSZP óriási reményeket fektet az Európai Szocialisták Pártjának júniusi, Budapestre tervezett kongresszusába, melyre több ezer politikus - köztük tucatnyi európai kormány- és államfő - érkezik majd. A magyar szocialisták óriási lehetőséget kaptak a pártszövetségtől, mely

az Orbán-rendszerrel szembeni demonstrációként döntött Berlin és Lisszabon helyett Budapest mellett.
 

Az MSZP egyébként is úgy gondolja, külföldről kell megsorozni a NER-t; ezért "diplomáciai offenzívát indít". Ez azt takarja, hogy megpróbálnak minél több vezető európai politikust Magyarországra hívni, hogy azok ítéljék el a Fideszt. Tóbiás József, az MSZP elnöke ennek érdekében a napokban Brüsszelbe fog utazni, hogy az Orbánnak frakcióvezetőként többször is keményen beszóló Martin Schulz EP-elnökkel, több uniós biztossal, valamint uniós szocialista potentátokkal tárgyaljon. 

A diplomáciai offenzíva előörse már a jövő héten megérkezik: Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának elnöke a veszprémi időközi választási kampányba is beszáll.  

 
 

A PES-kongresszus előkészítéséért Ujhelyi István felel, és a tervek szerint egy olyan politikai vitairattal állnak majd elő, ami rögzíti az MSZP álláspontját Európa jövőjéről.

Az MSZP egyébként is úgy gondolja, külföldről kell megsorozni