Haladjanak, nincs itt semmi látnivaló

2015.01.25. 19:52

Minden rosszban van valami jó, de nemcsak ezért szoktunk rossz hírekről is írni. Hanem azért is, mert ezeknek van hírértéke. Nem az a különleges, ha egy kamion végigmegy az autópályán, hanem az, ha menet közben elalszik a sofőrje, majd a kisodródó járművel felrobbant egy benzinkutat, amitől leég egy egész falu, virágos körforgalmastól, Trianon-emlékművestől, cirmos cicástól.

Ilyen ma nem volt, úgyhogy beszélgessünk arról, hogy merre menjenek a célba érő kamionok.

  • Már járható a 83-as főút. Fél négy előtt baleset volt a 83-as főúton, Győr-Ménfőcsarnok térségében karambolozott két autó – írja a Police.hu. Az érintett útszakaszon teljes útlezárást rendeltek el, de ezt este fél hatkor feloldották.
  • Feloldották az útlezárást az M3-ason. Fél négykor az M3-as autópályán, a Horti lehajtónál ütközött össze két személyautó. A rendőrök félpályás útlezárás mellett helyszíneltek, és arra kérték a sofőröket, hogy hajtsanak figyelmesen, tapasztaltan, türelmesen, ami akkor is jó tanács, ha tudjuk, hogy az útzárat délután ötkor feloldották. Attól még, hogy Lao Ce két kötetben írta meg az Út és az Erény könyvét, nyugodtan lehet őket együtt olvasni.
  • Csak óvatosan a 13-ason! Komárom-Esztergom megyében nincs járhatatlan út  írja a Police.hu, bár arra nem térnek ki, hogy mit mondana erről Lao Ce. A 13-as számú főút járható, de a hóátfúvások miatt érdemes óvatosan haladni. A rendőrség és a polgárőrség folyamatosan járőrözik, és segítségnyújtással, forgalomirányítással vagy útlezárással biztosítják a hókotrók működését, az érintett útszakaszok megtisztítását.
  • Ezzel a batárral inkább menjen az M1-en. A havazás miatt korlátozzák a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik forgalmát az 1-es és a 81-es számú főút magyarországi szakaszán. Az érintett gépkocsikat az M1-es autópályán haladhatnak tovább.
  • Karambol volt a 6-os úton, ketten megsérültek. Személyautóval ütközött egy busz a 6-os út mecseknádasdi szakaszán. A buszon ülők megúszták, de az autó sofőrje és utasa is megsérült, őket a mentők kórházba szállították. Amíg be nem fejeződik a mentés, forgalomkorlátozás lesz az érintett útszakaszon.

Szóval a szokásos: óvatosság, hólánc, sapka, sál, kesztyű. Ha baj van, ne üljön át idegen járműbe, előbb próbálja meg egyenesbe kormányozni a sajátját.