Embercsempészésért ültették le a magyar telekocsist

2015.01.26. 09:24 Módosítva: 2015.01.26. 09:26

Egy magyar férfi tavaly októberben Nürnbergbe ment, regisztrált az egyik legismertebb telekocsi-oldalon, hogy benzinköltségét csökkentse. Útitársnak egy háromfős társaság, két férfi és egy nő jelentkezett. Azt állították, vendégmunkásként dolgoznak Németországban, írja a Blikk.

A magyar férfit és utasait a passaui osztrák–német határon megállították a rendőrök. Az irataikat kérték, mire a férfi útitársai hangos kiabálásba kezdtek, de papírt nem voltak hajlandóak mutatni.

A férfi elmondta a rendőröknek, miért szállítja őket, és megkérdezte, bajba kerülhet-e miattuk. A német rendőr erre ezt felelte:

nem jobban, mint ha a mexikói zöldhatáron próbálna becsempészni embereket az Egyesült Államokba.

Ezután kihallgatták a férfit, majd két napra fogdába került. Anyját csak néhány nappal később értesíthette. Végül 56 éjszakát töltött el a passaui börtönben. A kirendelt védője csak három hét múlva ment be hozzá, még akkor is azt akarta, hogy ne fellebbezzen, amikor egy évre elítélték, három évre felfüggesztve.

A férfival a költségeket és az autója kiváltását is kifizettették, ami félmillió forint volt, majd hazaengedték. A férfi azt mondta: igazán az döbbentette meg, hogy több magyar rabtársa is volt, akik hasonló csávába kerültek.