Jogerős: 12 a jelölt Veszprémben

2015.01.26. 21:40
Jogerőre emelkedett a választási bizottság döntése, 12 jelölt neve szerepel majd a februári veszprémi időközi választás szavazólapján.

Mohos Gábor az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetője az MTI-nek felidézte, a választási bizottság több alkalommal döntött a jelöltek nyilvántartásba vételéről, múlt csütörtökön 12 jelöltet utasított el.

A döntést hárman megfellebbezték, a Nemzeti Választási Bizottság elutasította fellebbezésüket. A hétfő délután négy órai határidőig bírósági felülvizsgálati kérelem nem érkezett - tette hozzá.

Ez azt jelenti, hogy a döntés, amely szerint 12 jelölt közül választhatnak majd a szavazók a februári 22-i időközi választáson, jogerőre emelkedett – hangsúlyozta Mohos Gábor.

A szavazólapon Gerstmár Ferenc, az LMP, Kásler Árpád, a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, Némedi Lajos, a Fidesz-KDNP, Szentpáli Kolos, a Magyar Munkáspárt, Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt, Varga-Damm Andrea, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, Varga Péter Miklósné, az Aquila Párt jelöltje, illetve a függetlenként induló Bősze Ferenc, Kész Zoltán, Horváth Lajos, Karancsi Tibor és Papp András Pál neve szerepel majd.

Veszprémben azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort 2014. november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Az időközi voksolás 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd, Veszprém és Vilonya választói.