A Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Nemzetet támadja

2015.01.29. 21:20

A Földművelésügyi Minisztérium hivatalos Facebookján "Félrevezet az mno.hu" címmel közölt egy bejegyzést délután. Ezt írta ki a minisztérium:

"Az mno.hu munkatársa telefonos interjút készített Nagy Istvánnal, az FM parlamenti államtitkárával. A bevett gyakorlat szerint a megjelenést megelőzően az újságíró elküldte a minisztérium számára a megírt anyagot. A Földművelésügyi Minisztérium azonban nem járult hozzá a Nagy Istvánnal készült interjú megjelenéséhez az mno-n."

Innentől pedig átváltanak Caps lockra: 

"A MINISZTÉRIUM SZÁMÁRA MEGKÜLDÖTT ANYAG VALÓTLANSÁGOKAT ÁLLÍTOTT. A SZÖVEG NEM TÜKRÖZTE AZ INTERJÚBAN ELMONDOTTAKAT, UGYANAKKOR OLYAN GONDOLATOT IS A FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUM PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁRÁNAK TULAJDONÍTOTT, AMELYET NAGY ISTVÁN EGYÁLTALÁN NEM MONDOTT."

Majd feloldják a Caps lockot:

"Mindezen okokat a tárca az MNO számára is jelezte. Ezen tények ellenére a mno.hu megjelenésében azt a látszatot kelti, mintha Nagy István visszakozott volna kijelentései miatt. A Földművelésügyi Minisztérium mindezt felháborítónak, elfogadhatatlannak és az etikus újságírói magatartással összeegyeztethetetlennek tartja."

Erről az mno-cikkről lehetett szó, ami a kistulajdonosokat sújtó földadóról szól.

Az ügy érdekessége, hogy a Magyar Nemzet állítólag soha nem is közölte az említett interjút, legalább is a Cink.hu-nak ezt nyilatkozták , és most valóban csak ennyi látható a cikk végén:

"Megkerestük a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárát, Nagy Istvánt a földadóval kapcsolatos furcsa helyzettel kapcsolatban; ő adott interjút, de végül megjelenéséhez nem járult hozzá."

A minisztérium bejegyzését 8 óra alatt már hatan like-olták.