Csintalan: Simicska nem egy hülye

2015.02.06. 20:50

Csintalan Sándor, volt MSZP-s képviselő - aki jelenleg a Simicska-birodalomhoz tartozó Lánchíd Rádiónál dolgozik - az ATV Egyenes beszéd című műsorában nyilatkozott a mai Simicska-botrányról. Csintalan Sándor nem távozik a Lánchídtól, mert nincs oka elmenni - közölte az elején a lemondásokra reagálva, mire a riporter megkérdezte

Miért, nincs lelkiismerete?

Csintalan szerint itt a lelkiismeret fogalmát előbb definiálni kéne.

"Engem is váratlanul ért a dolog, egyszer csak a management fogta magát, és lemondott. Mondjuk sok mindenről árulkodik, hogy Simicska a médiából tudta meg a hírt" - vélte Csintalan.

A médiaszemélyiség szerint olyan pszichodrámát hozott létre Csermely Péter és Liszkay Gábor, hogy az emberek úgy érezték, nem tehetnek mást, mint lemondanak. "Sok éve vagyok a médiavállalatnál, voltam a Hír TV-nél, most a rádiónál, ahol Liszkay és Csermely (főleg az utóbbi) gyakran radikális álláspontokat jelenített meg" - vélte Csintalan.

Direkt gecizett

Csintalan szerint a csúnya szavak használata nem véletlen volt Simicska részéről, hanem ezzel akarta felhívni a figyelmet a mondanivalójára, csupán egy nyelvi eszköz volt.

Simicska Lajos nem egy hülye. Konzervatív ember, akinek nagyon erős értékrendje van

- mondta róla.

Az ATV riportere szerint egy konzervatív ember nem mondja azt valakire, hogy "spermium" (ahogy a műsorban nevezték a Simicska által Orbán Viktorra használt geci szót). Csintalan, aki nem ma ismerte meg Simicska Lajost, és úgy véli, hogy szándékos volt ez a szóhasználat.

Csintalan bevallotta, hogy nagyon tiszteli Simicska Lajost, akivel munkakapcsolatban áll, és részéről a kapcsolatukat lehet nevezni barátságnak is, de a másik félről nem nyilatkozik.

Két olyan embert ismertem az életemben '88 óta, akik magukra vették azt a feladatot, hogy egy párt felépítésében konkrét szerepet vállaljanak. Az egyik Budai György (az SZDSZ-hez közelálló üzletember volt), a másik Simicska Lajos. Az összes többi ember amint hozzájutott a pénzhez, ellopta

- válaszolta Csintalan, amikor azt kérdezték tőle, miért tiszteli Simicska Lajost.

Csintalan Sándort megkérdezte a riporter, hogy ezek szerint az történt-e, hogy "Simicska a pártnak lapátolta ki a pénzt, nem magának?", amire Csintalan azt felelte, hogy "így is fogalmazhatunk", majd a reklámszünet után Csintalan helyesbített, hogy "Simicska nem lapátolt ki semmit. De pénz nélkül nem működik a politika, és aki az ellenkezőjét állítja, az hazudik."

Csintalan szerint amúgy Simicska nem mecénás, hanem csupán egy tehetséges ember. Szerinte ezt a nagy katyvaszt sokan hozták létre, és attól még hogy Orbán Viktornak nincs igaza, még másoknak sincs.