Miért is maradt a Simicskának felmondó Szerető Szabolcs mégis a Magyar Nemzetnél?

2015.02.13. 08:13

A múlt pénteken felrobbant a magyar média és közélet, miután a Simicska Lajos ex-fidesz-közeli milliárdos médiabirodalmának legfelsőbb vezetői felmondtak lapjaiknál. 

A felmondást követő őrületről ezeken a linkeken olvashat bővebben.

A felmondottak névsora:

  • Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke
  • Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője
  • Élő Gábor, az MNO főszerkesztője
  • Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese
  • Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese
  • Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese

A névsorban Szerető Szabolcs is szerepel, aki azonban már a hét elején visszavonta felmondását, sőt azóta is főszerkesztő-helyettesként dolgozik a Magyar Nemzetnél.

Pénteken a 3. oldalon egy nyilatkozatban indokolja meg döntését, amelynek lényege:

Nincs mit szépíteni, egy hete elhamarkodott, rossz döntést hoztam (...) Elnézést kérek ezért. (...) Egy vezető nem hagyhatja magára kollégáit, a szerkesztőséget.

Egyébként az írásból az is kiderült, hogy a névsorban szereplők nem hosszú konspiráció végén hozták éppen akkor nyilvánosságra a felmondásukat, hanem „a múlt pénteken azt a számomra minden előzmény nélküli, megdöbbentő tájékoztatást kaptam, hogy a Magyar nemzet tulajdonosa - akivel én soha nem beszéltem -180 fokos irányváltásra, lényegében az értékrendje megtagadására kívánja kényszeríteni a lapot."

„Azóta a valóság megcáfolta  a radikális irányváltásról szóló hírt, írja. A Magyar Nemzet nem fordul vállalhatatlan irányba.”