Traktorpornó a sárfürdőben

2015.02.16. 15:52
trakik

Belvíz ide, belvíz oda, pár napja megkísérelték a még talpon maradt kukorica betakarítást Szentes határában, írja a vasarhely24.hu. A kombájn tele is töltötte a pótkocsit, ám az elmerült a vízben és a sárban. Ekkor jött még egy majd még egy erőgép (traktor, mezőgazdasági vontató), de így sem sikerült kiráncigálni a rakományt. Erről videó is készült.

Két Rába-Steiger (1970-es évektől Győrben amerikai licensz alapján gyártott 250 lóerős monstrum), és két szinte új John Deere szörnyeteg végül egymás után kötve mozdította meg a rakományt.

A négy gép több mint ezer lóerőt képviselhetett, (Rába 250, John Deere kb 270). Értékben pedig a két 4-5 milliós magyar gépet két 40 milliós traktor segíthette, így 100 millió forint kellett ahhoz hogy kihúzzon 400 ezernyi terményt a sárból. (4 ezer forintos kukoricaárral és 100 mázsányi rakománnyal számolt a lap, ám ennél vélhetően több volt a kocsin).

Vásárhelyen és Szentes környékén még sok kukorica vár betakarításra. Beszéltünk olyan gazdával, akinek még 7 hektár kukoricája áll, ám ennek egyharmadát már megették a madarak.