A kormány őrült bejelentése az ápolóknak

2015.02.18. 17:41

A kormány elismeri az ápolók munkáját – ezzel a címmel adott ki közleményt az Emberi Erőforrások Minisztérium az ápolók napja  alkalmából. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a kitüntetések átadása mellett komoly bejelentést tett:

A kormány célja az ápolók megfelelő anyagi és szakmai elismerésének a megteremtése.

Sőt, az államtitkár nem állt meg itt. Szerinte

reális esély van arra, hogy a kormány támogatást nyújt az alapellátásban dolgozó ápolóknak, valamint az államtitkárság megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a jelenlegi mozgóbér, illetve bérkiegészítés hogyan tud beépülni az ápolói bérekbe.

Kicsit levon az államtitkár bejelentésének értékéből, hogy ha figyelmesen olvassuk, kiderül, hogy az államtitkár nem tett ígéretet béremelésre.

Valójában semmire sem tett ígéretet.

Csak azt mondta, hogy a kormánynak célja az ápolók anyagi elismerése. Amire reális esély van. És ezt most megvizsgálják.

Mondjuk a hír inkább az lenne, ha a kormánynak nem lenne célja az ápolók béremelése. Vagy ha az államtitkár azt jelentette volna be, hogy nem vizsgálják a béremelés feltételeit.

És persze felmerül a kérdés, honnan tudják Zomborék, hogy reális esély van a pluszpénzre, ha csak most fogják megvizsgálni a kérdést.

Szerettünk volna jobb hírről beszámolni, de sajnos csak ennyit mondott az államtitkár az ápolók napján.

Az Index a jeles nap alkalmából üdvözli az ápolókat, a munkájukhoz egyéb híján kitartást kívánunk. Egyébként ha érdeklik az ápolók munkakörülményei, nézze meg az RTL pár nappal ezelőtti riportját egy fővárosi kórház dolgozójáról: