Kormánymegbízottat vertek Pakson

2015.02.18. 07:42

A teol.hu információi szerint László-Varga Zsuzsanna, a kormányhivatal volt főigazgatója és férje konfliktusba került dr. Horváth Kálmánnal, Tolna megye kormánymegbízottjával múlt csütörtökön Pakson egy benzinkútnál.

Egy szemtanú szerint kiabálás és dulakodás történt: délután öt után érkezett egy férfi és egy nő a benzinkútra külön autóval. A férfi tankolni kezdett, a nő az autó mellett állva beszélgetett. Ezután a másik irányból érkezett egy férfi egy fekete autóval „aki valószínűleg a mobiltelefonjával lefényképezte őket, mert a nő tiltakozva nekitámadt" − írja a lap. A szemtanú szerint munkahelyi dolgokról vitatkozhattak, mert annyit értett, hogy a nő azt mondta: „akkor mondtál volna fel rendesen”.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében az áll: „február 12-én Pakson korábbi hivatali eljárása miatt egy 42 éves nő és egy 46 éves férfi tettleg bántalmazta a Tolna Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottját. A két bonyhádi lakost hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését tagadták, a vallomástételt megtagadták. A tényállás körvonalazódását követően a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság elfogultságot jelentett be, és az ügyben keletkezett iratokat megküldte az Országos Rendőr-főkapitányságnak, hogy az eljárás lefolytatására más nyomozóhatóságot jelöljön ki."

A lap megkereste László-Varga Zsuzsannát, aki azt mondta, „sem a feljelentésből, sem helyszínen nem derül ki, hogy milyen hivatalos eljárásról lehet szó, ezért a feljelentésben foglaltakat nem tekinti megalapozottnak, és maga is könnyű testi sértést szenvedett."