Megvan az első két tapolcai jelölt

2015.02.20. 18:35

A Fidesz-KDNP Fenyvesi Zoltánt, az LMP Sallee Barbarát indítja a tapolcai időközi választásokon. Sallee az előző ciklusban Hegymagason volt polgármester, Fenyvesi pedig a Veszprém megyei közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke.

Kósa Lajos közölte, a Fidesz elnöksége egyhangúlag támogatta a jelöltet és a KDNP elnökével is egyeztették személyét. A Fidesz ügyvezető alelnöke elmondta, éles versenyt vár a tapolcai időközi választáson, hiszen már most 12 jelölő szervezet regisztrálta magát, és várhatóan - a veszprémi választáshoz hasonlóan - több független jelölt is lesz, írja az MTI.

Kósa Lajos bejelentette, hétfőn kezdik meg a támogató aláírások gyűjtését, amelynek során minél több helyi lakossal szeretnének találkozni, hogy meghallgassák, mit gondolnak a választókerületről, mit szeretnének megvalósítani a környéken.

Az LMP jelöltje humánökológusként és oktatóként saját bevallása szerint már most is a vidék feljlesztéséért és a környezet védelméért dolgozik. Célja a helyi gazdaságfejlesztés,  munkahelytermetés és megoldást találni az elvándorlás problémájára, írja a Veol.hu.