Előzetesben a NAV-os gyilkosság gyanúsítottja

2015.02.26. 20:36

A bíróság elrendelte annak a 35 éves L. Péternek az előzetes letartóztatását, aki késsel támadt rá két adóhatósági dolgozóra Budapesten - közölte a rendőrség.

Február 23-án 13 óra 45-kor Budapest XX. kerületében, a Géza utca egyik társasházában az ott lakó férfi egy késsel többször megszúrta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két szolgálatban lévő munkatársát. Egyikük a helyszínen életét vesztette, kollégáját kórházba vitték.

A feltételezett elkövetőt, egy 35 éves férfit a rendőrök a helyszínen elfogták. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, elismerte a tettet.

L. Péterrel szemben a további eljárást több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság február 26-án elrendelt.

A Blikk úgy tudja, hogy három éve nem dolgozott az a férfi, és édesapja engedte be a kapun a két NAV-ost, majd mögöttük kulcsra zárta az ajtót. Az udvaron voltak, amikor L. Péter is megérkezett:a két kezében egy-egy konyhakés volt, a harmadikat pedig ragasztószalaggal rögzítette a combjához. Édesanyja szerint a korábban pszichiátriai kezelés alatt álló fia nem járt kezelésekre egy ideje, és a gyógyszereit sem szedte.