Megnyugodhat, nem lesz itt semmiféle havazás

D  VG20150202008
2015.03.04. 13:34 Módosítva: 2015.03.04. 15:02

Pár napja mi is megírtuk, hogy hiába köszöntött be a naptári tavasz, az előrejelzések szerint csütörtökön havas eső, pénteken pedig már havazás várható. Ha ettől Önnek is elment az életkedve, akkor most jó hírünk van, az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése már nemhogy havas esőt vagy havazást, de még csak komolyabb esőzést sem jelez.

Ennek ellenére azért ne bízza el magát teljesen, mert a hőmérséklet tényleg csökken egy pár fokot, főként annak köszönhetően, hogy az éjszakai óráktól megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon pedig viharossá fokozódik az északi szél. Hidegfronti hatás várható, az arra érzékenyeknél fejfájással, ingerlékenységgel és vérnyomás ingadozással.

csuti
Fotó: idokep.hu

Csütörtökön nagyrészt felhős, borult lesz az ég, és erős lesz az északi szél, napközben 4-9 fokra kell számítani. Pénteken viszont már a felhős ég mellett egyre hevesebb széllökésekkel is számolni kell, ami északkeleten elérheti a 70 km/órát is, 3-8 fok várható.

Szombatra viszont mindez egy csapásra megszűnik, többnyire napsütéses idő lesz, és csak a déli országrészben marad néhány fátyolfelhő, de remélhetően vasárnapra ott is megszűnik, és 6-10 fokos, szép tavaszi időben reménykedhetünk.

Frissítés: A mátraszentistváni Sípark szóvivőjének közlése szerint reggel 9 és délután 2 között kisebb megszakításokkal havazott a Mátrában, szóval mégis csak van havazás az országban.