Busszal utaztatnának iskolásokat a március 15-i ünnepségekre

2015.03.07. 18:38

Iskolánként tíz diákot és egy kísérőtanárt „invitálnak” a március 15-i budapesti ünnepségekre, akiknek a HM által biztosított buszos utaztatást és ingyenebédet is ígérnek – ez abból az öt váci iskolának kiküldött levélből derült ki, amit a Magyarinfo blog szerzett meg. A HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala és a KLIK nevében, Fodor Gábor tankerületi igazgatóra hivatkozva küldték ki a levelet.

Egy olvasónktól úgy tudjuk, hogy a KLIK a héten a kiküldött levél mellett

fel is hívta az iskolákat, hogy küldjék el a résztvevő diákok nevét, ha még nem tették volna meg.

A blogra felkerült levél mellékete szerint a diákok a Kossuth téren kezdenek zászlófelvonással, aztán a Nemzeti Lovas Díszegység és a Magyar Honvédség Központi Zenekarának vezetésével átvonulnak a Nemzeti Múzeumhoz, ahol Orbán Viktor mond beszédet. Az ebéd után a családi programokon vesznek részt, délután háromkor pedig a HM országos akciójának keretében elszavalnák a Nemzeti Dalt.

iskola
Fotó: magyarinfo.blog.hu

A levélben azt írják, hogy Pest megye öt körzetéből összesen 250 tanulóra számítanak. A Magyarinfo blog szerint ugyanakkor budapesti iskolákat is megkerestek, és például a XIII. kerületi Gárdonyi iskolából például már kiválasztották a résztvevő diákokat. Úgy tudni, összesen 800 iskolást várnak a rendezvényekre.

Kérdéseinket elküldtük a KLIK-nek és a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalának is.