Tudtad, hogy a pofon nem a szerelem egyik formája?

2015.03.09. 12:59

Tudtad, hogy a gyilkosságok 40 százalékát a családon belül követik el? És azt, hogy minden ötödik nőt rendszeresen bántalmaz a partnere? És azt, hogy Magyarországon hetente legalább egy nő hal meg párkapcsolaton belüli erőszak miatt?  

Az út a lekicsinyléstől, megalázástól és fenyegetőzéstől a lelki terrorig, a testi és szexuális erőszakig vezet. A bántalmazottak félnek, sokszor a kívülállók is őket hibáztatják és az elkövetőt mentegetik, de a körből ki lehet lépni. A pofon nem a szerelem egyik formája, soha nem az áldozat tehet arról, hogy verik. A családon belüli erőszak nem magánügy, a bántalmazást senki nem köteles eltűrni. Az áldozatoknak minden joga megvan a segítségre.

publikalas 03 09

Ha téged vagy a környezetedben gyaníthatóan valaki mást bántalmaznak, kérj segítséget.

  • Bántalmazott nők és gyerekek segélyvonala: 06-80-505-101 (este 6 és 10 között)
  • Biztonsági információk külföldi munkát kereső fiatal nőknek: 06-80-630-125 (kedden és csütörtökön délután 2 és 6 között)

Március 2. és 20. között átfogó civil kampány indult. A Norvég Civil Alap által támogatott projektben közel harminc emberi jogi civil szervezet vesz részt. A kampányban a napirajzos Merényi Dániel karikatúráival illusztrált, egyszerű mondatok segítségével szeretnének érthetőbbé, és a mindennapi tudás részévé tenni aktuális társadalmi és emberi jogi témákat.