Választásra készült kurvázós kamuvideót hasznosítottak újra

2015.03.12. 17:31

Nem akartunk foglalkozni azzal a félelmetes mélységgel, amit a pestisracok.hu produkált szerdán, de eggyel mégiscsak érdekesebb lett a mai Hadházy Ákos, LMP-s politikussal kapcsolatos posztjuk.

Ahogy a cink.hu tökéletesen megfogalmazta, a Fidesz-barát lap − a pestisracok.hu kiadója, Huth Gergely Gerilla Press Kft.-je korábban egyenesen a Fidesz-frakcióval kötött több milliós szerződést − egy olyan, „spontánnak kicsit sem nevezhető, rendőrjegyzőkönyves nyelvezetű", Hadházyt lejáratni szándékozó videót publikált ma, amelyben egy állítólagos prostituált azzal vádolja a politikust, hogy korábban az ügyfele volt, sőt komoly kapcsolatot is akart, ráadásul még a cigányokat is gyűlöli.

Mindezt azután, vagy azért, mert az LMP-s politikus volt az, aki a Farkas Flórián által vezetett Országos Roma Önkormányzat közreműködésével zajló Híd a munka világába nevű foglalkoztatási program körüli gyanús pénzköltésekre hívta fel a figyelmet. Erről itt írtunk bővebben.

A 46 másodperces videóból azonban kiderül, hogy ezt az anyagot még az önkormányzati választásra készíthették, amikor is Hadházy LMP-s jelöltként Szekszárdon indult:

és ezt nem a választások miatt hozom nyilvánosságra

− mondja a lány a videóban.

A választás első fordulójában szoros eredmény mellett, kevéssel maradt le Hadházy a fideszes Ács Rezső mögött: 663 szavazat volt a különbség. Az LMP-s politikus felülvizsgálati kérelme miatt azután négy körzetben kellett megismételni a választást, mivel a körzetekben bizonyíthatóan szervezetten szállították a szavazókat. Pont úgy, ahogy Ózdon. Végül Hadházy nem tudott fordítani.

Hadházy szerint ekkor félrevezető, hamis, őt lejárató szórólapokat osztogattak városszerte, azt terjesztve róla, hogy rasszista. Erre utalhat egy másik mondat a videóban: „Olvasom mindenhol, hogy az én fajtámat ocsmárlod!". Valószínűleg ez a videó is arra a kampányra készülhetett, de végül nem volt rá szükség. Jól jött azonban most, amikor a fideszes Farkas Flórián furcsa dolgait kezdte a politikus felfejteni.