Árpád
-1 °C
9 °C

Meg akarta ölni magát az egyik letartóztatott bróker

2015.03.13. 15:08 Módosítva: 2015-03-13 15:09:56
Az Index információi szerint kedden hajnalban öngyilkosságot kísérelt meg a brókerbotrány miatt vizsgált cégek egyik letartóztatott vezetője a Gyorskocsi utcai börtönben.

A büntetés-végrehajtás kommunikációs főosztálya az Index kérdésére megerősítette: „a Fővárosi Bv. Intézet Gyorskocsi utcai objektumában 2015. március 10-én, a hajnali órákban valóban történt öngyilkossági kísérlet”.

Azt is kérdeztük a BVOP-tól, hogy az öngyilkossági kísérlet elkövetője azonos-e a Hungária Értékpapír Zrt.-nél, vagy a Buda Cash-nél történt pénzügyi visszaélések miatt letartóztatottak egyikével.

A BVOP a személyiségi jogok védelmére hivatkozva azt közölte, hogy sem az érintett személyről, sem az érintett személy egészségi állapotáról nem adhatnak tájékoztatást. A büntetés-végrehajtás vizsgálja az esetet.

Úgy tudjuk, a bróker súlyos vérveszteséget szenvedett, az utolsó pillanatban tudták megmenteni.

Hét bilincs csattant

Az ORFK március 6-án jelentette be, hogy a Magyar Nemzeti Bank feljelentése alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el a ceglédi székhelyű Hungária Értékpapír Zrt.-nél sikkasztás elkövetésének gyanúja miatt. A nyomozók házkutatást tartottak, majd még aznap gyanúsítottként hallgattak ki négy cégvezetőt, és őrizetbe is vették őket.

A korábban kirobbant Buda-Cash Brókerház-ügyben elhúzódott a vizsgálat, és ott csak a Hungária Zrt.-nél lezajlott letartóztatások után vett őrizetbe vezetőket a rendőrség.

Az MNB február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash működési engedélyét, és felügyeleti biztosokat rendelt ki a visszaélésgyanús esetek miatt. Három gyanúsított előzetes letartóztatásról viszont csak két héttel később számolt be a Fővárosi Főügyészség. Március 10-én, kedden közölték, hogy csalás minősített bűntettének, valamint a számvitel rendje megsértése minősített bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.