Leégett egy kínai ruharaktár a VIII. kerületben

2015.03.13. 16:36 Módosítva: 2015.03.13. 21:54

Egy kétezer négyzetméter alapterületű, kétszintes raktárhelyiség felső emelete teljes terjedelmében lángolt Budapest VIII. kerületében, a Golgota úton péntek délutántól este nyolcig - közölte a katasztrófavédelem. Az épületben felhalmozott ruhaneműk égtek. Az épület akkora füsttel égett, hogy olvasóinktól az egész városból kaptunk képeket a füstfelhőről, ezért eleinte még csak találgatni lehetett, honnan áradt a füst. 

Nem tudtak odajutni a tűzoltók

Délután arra kérték a fővárosban közlekedő autósokat, hogy segítsék a tűzoltó gépjárművek akadálytalan közlekedését, mert a helyszínre tizenkilenc autót rendeltek ki, de ebből tizenegyet közlekedési dugók akadályoztak.

Később huszonnyolc tűzoltóautó oltotta a tüzet.

Este nyolc órára csak izzó, parázsló részek maradtak, amiken a tűzoltók reggelig dolgozhatnak. Megkezdték az oltás utómunkálatait, és átvizsgálják az épületet, ez a reggeli órákig is eltarthat.

Beszakadt a teteje

Este hat órakor érkezett a hír, hogy beszakadt a raktárépület teteje. Az életveszélyes épületbe nem hatolhattak be a tűzoltók, ezért a tüzet csak kívülről olthatták.

Így ég a nyolcadik kerületi raktár

Előtte lezárták az oda vezető utat

Egy olvasónk szerint a tűzoltók délután minimum öt perces kerülővel, a Golgota teret megkerülve tudtak odaérni, mert az ipari park Delej utcai bejáratát az önkormányzat nemrég lezáratta.

Mint kiderült, a betontömböket azért helyezte el az önkormányzat, mert a környék (Kolónia) lakóit zavarta a teherforgalom. Felkérték a BKK-t ennek megoldására, akik hatásvizsgálat után döntöttek, hogy betontömböket helyeznek ki.

A tűzoltóknak később targoncákkal kellett arrébb vinni a beton lezáróelemeket, hogy bejussanak.

Nincs sérült, csak a sok kínai ruha veszett oda

A katasztrófavédelem szerint senki nem tartózkodik a raktárépületben.

Ezen a részen főleg kínai árukat szoktak raktározni, elképzelhető, hogy nagyon sok kínai ruha lesz a tűz martaléka. Ez az a terület ami az egykori józsefvárosi kínai piaccal szemben található.

A katasztrófavédelmi mobil labor a VIII. kerület több pontján és a Golgota úton lángoló ruharaktár közvetlen közelében is méréseket végzett, ami szerint a füst sehol nem veszélyeztette a lakosságot.