Bojkottálhatják a fideszesek a Magyar Nemzetet és a Hír Tv-t

2015.03.16. 23:46

A Népszabadság tudósítója szerint a Fidesz-frakció zárt ülésén azt ajánlották a képviselőknek,

hogy ne nagyon nyilatkozzanak a Magyar Nemzetnek és a Hír TV-nek.

A lap forrása szerint ez nem hivatalos bojkott, de majdnem az. Az ülésen szóba került Kövér László interjúja is, amiben ellenzéki médiának nevezte a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó lapot és televíziót, a napilap szerint egyenesen Rogán Antal ismertette a házelnök állításait. Azt viszont nem írják, hogy Rogán tanácsolta-e a képviselőknek a bojkottot.

Mivel ez az információ egy zárt frakcióülésről került ki egy meg nevezett forrásra hivatkozva, elképzelhető: mindössze arról van szó, hogy a Simicska-ügyben is megosztott párt egyik, Simicska-ellenes része üzent most a korábban Fidesz-közelinek számító, és pártban még mindig befolyással bíró üzletember fideszes híveinek.

A Magyar Nemzet is hasonlóan értesült, és kiegészítő az információt azzal, hogy a frakcióülésen állítólag felvetődött az is, hogy a nyilatkozati tilalom kiterjedjen-e az ATV-re is, de nemleges volt a válasz. A Magyar Nemzet szerint - persze nem tudjuk, mennyire túlzó ez az információ - az is elhangzott, hogy aki nyilatkozik a lapnak vagy a HírTv-nek, azt kockáztatja, hogy "kiírja magát a pártból és erről az oldalról".

Mint ismert, a Magyar Nemzet hétfőn publicisztikában válaszolt Kövér László állításaira, azt írták, hogy „értjük, hogy lapunk tulajdonosa, aki nemrég még a Fidesz egyik tekintélye volt, ma a pártban közgyűlölet tárgya. Ha azonban ez a kizárólagos viszonyítási pont a 77 éves Magyar Nemzethez vagy a magyar hírtelevíziózásban úttörő Hír Televízióhoz, akkor nem közügyekről, hanem sérelmi politikáról beszélhetünk csupán. Ami természeténél fogva kicsinyes és rövidlátó”.