Balatonfüred nyolcvanezer forintos területfoglalási díjat kért a szűrőbusztól

2015.03.20. 13:12

Közel nyolcvanezer forint közterület foglalási díjat számlázott ki Balatonfüred önkormányzata egy tüdőszűrő buszra, ami lakossági szűréseket végzett a városban, írja a veol.hu. A szűrőbuszt a veszprémi tüdőgondozó tartja fenn, hogy a Veszprém megyei lakosoknak ne kelljen mindig a megyeszékhelyre menni szűrésre. Ehelyett a mobil busz kitelepül a kisebb településekre is, így olyanok is eljutnak szűrésre, akik ezért nem utaznának Veszprémbe.

A tavalyi szűrés alkalmával azonban a balatonfüredi önkormányzat egyszerűen közterület foglalási díjat szabott ki a buszra. Az információt Medgyasszay Balázs, a tüdőgondozó igazgatója is megerősítette, sőt, amikor nem fizették be a büntetést, még egy felszólítást is kaptak, így végül kénytelenek voltak kifizetni az összeget. Az intézet vezetője kiemelte, hogy soha nem történt még velük ilyen, soha egyik önkormányzat sem kért tőlük pénzt, ráadásul a busz fenntartása természetesen nekik is pénzbe kerül.

Tárnoki Richárd, a balatonfüredi jegyző a veol.hu-nak elmondta, valóban kértek tavaly 74 810 forint közterület foglalási díjat a szűrőbusztól, de azt állította, idén már nem fognak.