Szívás volt a hétvégén Uberrel utazni

2015.03.22. 00:28

Az elejétől kezdve gyanús kampány alakult furán a taxik alternatívájaként hirdetett közösségi fuvarozási vállalkozásnál, az Ubernél. Azt találták ki, hogy péntektől vasárnap estig ingyen szállítják az utasokat. Valójában volt pár megkötés, de lényegében tényleg ingyen utazhattak az emberek.

Már aki tudott autót rendelni. Én alapból a másik hasonló szolgáltatást, a Wundercart használom, mert az Ubert az indulásukkor egyszer sem sikerült elérnem, azóta nem is próbáltam. De most több Uber-felhasználó is jelezte, hogy képtelenség volt autót szerezni a pénteken és szombaton. Volt persze, akinek sikerült, de csak többszöri próbálkozás után, esetleg hosszú várakozási idővel.

uber
Fotó: Europress / Getty / Europress / Getty

Biztos volt egy csomó elégedett utasuk is, de akit meg akartak nyerni az ingyenes hívószóval, és nem tudott autót hívni, az most valószínűleg csalódott, és egyáltalán nem biztos, hogy legközelebb is náluk próbálkozik (valószínűleg még mindig nincs túl sok/elég sofőrjük, de persze biztos rengeteg rendelésük is volt, szóval nagy volt a pörgés).  A kollégáink és ismerőseink körében végzett felmérés szerint a hoppon maradtak lehetnek többségben, alig találtunk olyan embert, aki Uberrel tudott utazni pénteken vagy szombaton, pedig korábban ezzel nem nagyon volt gondjuk.

Volt szó arról is, hogy a taxisok akarják majd túlterhelni kamufoglalásokkal az Uber rendszerét, sőt, olyat is hallottunk, hogy ha lelepleznek egy Uber-sofőrt, akkor annak kiszúrják a kerekét. Nos, egyelőre a hozzánk beérkezett hírek szerint ezek közül egyik sem valósult meg, tömegesen legalábbis biztos, hogy nem.  (A taxisok amúgy a megélhetésüket féltik, mert amíg nekik egy csomó költséges szabálynak kell megfelelniük, addig az utasoknak sokkal olcsóbb Uber vagy Wundercar sofőrje szinte bárki lehet a saját autójával, persze megkötések itt is vannak.)  

Keressük majd az Ubert is, hogy hivatalosan mit mondanak, milyenek voltak a tapasztalataik. De addig is, ha van kedvük, válaszoljanak:

Hogyan utazott a hétvégén?