Felfüggesztett börtönt kapott egy kiskunhalasi tanár

2015.03.26. 15:56 Módosítva: 2015.03.26. 16:16

Kiskorúak veszélyeztetésének bűntette miatt nem jogerősen egy év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy kiskunhalasi tanárt, írja az MTI.

A Bama.hu korábbi értesülései szerint a 38 éves tanár a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnáziumban tanított, ellene fegyelmi eljárás indult, majd elbocsátották. A férfi osztályfőnök volt egy kilencedikes osztályban, a botrány azután robbant ki, hogy az iskola kollégiumában egy tanítványa megharapta szobatársa nemi szervét. Mint kiderült, a Facebookon az osztály fiú tagjainak és az osztályfőnöknek zárt csoportja volt, itt pedig obszcén módon tárgyaltak ki ügyeket.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a férfit bűnösnek találta, mert pedagógusként hátrányosan befolyásolta a rábízott fiatalok nevelését és fejlődését. A vád szerint a tanár kirándulások és táborok alkalmával alkoholfogyasztást engedélyezett a diákoknak, egy 2011-es kiránduláson pedig maga is fogyasztott alkoholt, így nem tudta kontrollálni, hogy tanítványai mennyit isznak. A tanár a diákok jelenlétében vulgáris kifejezéseket használt, meleg internetes oldalakról, pornószínészekről beszélt nekik, és rendszeresen beszélt a saját szexuális életéről.

A tanár nem vallotta magát bűnösnek, ahogy a diákjai sem vallottak a tanár ellen, de ez a bíró szerint nem is elvárható. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője bűncselekmény hiányában, felmentésért nyújt be fellebbezést. A per másodfokon a Kecskeméti Törvényszéken folytatódik.