Questor-ügy: Tarsoly Csabát előállították

2015.03.26. 18:13 Módosítva: 2015.03.26. 20:12

Három embert, köztük a Questor vezérigazgatóját is előállította a Készenléti Rendőrség csütörtökön késő délután – közölte honlapján a rendőrség nem sokkal az intézkedések után.

A közlemény szerint jelenleg több helyszínen tartanak házkutatást a nyomozók, és „a vagyon-visszaszerzési intézkedéseket is megkezdték”.

Tarsoly Csaba ügyvédje az ATV-nek elismerte, hogy védence az előállítottak közt van. 

Hetekig védték Tarsoly Csabát

Az információ azért érdekes, mert miközben a Questor-ügy Európa egyik legnagyobb pénzügyi botrányává dagad, a Fideszhez Szijjártó Péteren keresztül kötődő Questor-vezért két hétig ki sem hallgatta a rendőrség. Sőt, Tarsoly cégénél váratlanul egy ismeretlen, büntetett előéletű embert neveztek ki vezérigazgatónak.

Index csütörtöki információi szerint Tarsoly, miután visszavette a nevére a céget, azt írta levélben Szijjártó Péter külügyminiszternek: vállalja a személyes felelősséget a Quaestornál történt pénzügyi szabálytalanságokért Tarsoly Csaba, csak a családját hagyják békén, és kártalanítsák a kisbefektetőket.

A csütörtöki Figyelő írt arról, amit aztán az Index forrásai is megerősítettek: Tarsoly a hétvégén Szijjártón keresztül levélben kért a megrendült helyzetbe került cégének segítséget Orbán Viktor miniszterelnöktől. Úgy tudni, ebben részletesen feltárta a cég rossz helyzetét, és a Buda-Cash botrányt okolta, hogy végül csődközelbe sodorta a vállalkozást.

A külügyminisztérium ugyanakkor cáfolta, hogy bármilyen levelet kapott volna Tarsolytól. Közleményük szerint Szijjártó „a Quaestor csődjét megelőző időszakban nem találkozott Tarsoly Csabával, és semmilyen levelet nem kapott a Quaestor vezetőjétől.”