Elhalasztották a döntést Tarsoly Csaba letartóztatásáról

2015.03.28. 13:30

Szombat délelőtt fél kilenckor vitték a Budapesti Központi Kerületi Bíróságra Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát, ám mégsem döntött ma a bíróság az előzetes letartóztatásáról.

Vasárnap délelőtt 9-kor folytatódik a tárgyalás – csak ennyit árult el Tarsoly Csaba ügyvédje a Hír TV-nek, Papp Gábor más újságírói kérdésre nem válaszolt.

Az ügyészség indítványozta mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a védelem további bizonyítékok ismertetését kérte, ezért a nyomozási bíró a törvényes határidőn belüli időpontra, vasárnapra halasztotta az döntést. Az ügyészség a tisztességes eljárás maximális tiszteletben tartásával intézkedik, hogy a védelem a kért további adatokat is megkapja - közölte.

Tarsoly Csabát és két társát csütörtök este állította elő a rendőrség, és őrizetbe is vették a hatóságok őket. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki az ügyben érintett másik két gyanúsított, de vannak olyan információk, hogy egyikük Tarsoly Csaba felesége; az egyik gyanúsított ugyanis egy nő.

Tarsolyt gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntette miatt. Az ügyvéd erről azt mondta mondta: Tarsoly Csaba és ő is panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A Quaestor-botrány március 9-én robbant ki. Március 9-én Tarsoly Csaba elnök-vezérigazgató tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) illetékes vezetőjét arról, hogy a rendkívüli mértékben megnövekedett kötvényeladási igények miatt a kötvényeket kibocsátó Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. Az MNB másnap felügyeleti biztost rendelt ki a Quaestor Értékpapír Zrt.-hez, amelynek tevékenységét felfüggesztette. Március 11-én a rendőrség házkutatásokat tartott, többek között a Quaestor cégcsoport Váci úti székházában. Az NNI szerdán még azt közölte: csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást.