MTVA-karrier: kirúgták, hogy tanácsadóként vegyék vissza

2015.03.28. 09:08

Havi egymillió forintért adhat tanácsot Riskó Géza az MTVA vezetőjének a nyáron induló M4 Sport tévécsatorna elindításához, írja a Népszabadság szombaton. Riskó Géza volt az MTVA sportfőszerkesztője, ám felmentették, és Szujó Zoltánt nevezték ki a helyére.

Riskó feladata „a sportszakmai szervezetekkel, jelentős intézményekkel történő kapcsolattartás, valamint a kiemelkedő projektek előkészítése és beindítása” lesz. Ezért a lap éttesülései szerint havi egymilliót kap.

A Népszabadság úgy tudja, már folynak az új csatorna előkészületei, népszerű sportriporterekkel tárgyalnak. Az állami média a Népszabadság tudomása szerint ősztől évadonként legalább egymillió eurót fizet a labdarúgó Bajnokok Ligája közvetítési jogáért, a hároméves csomag ára megközelíti az egymilliárd forintot.

Az MTVA-hoz visszatér az MTI egykori vezérigazgatója, Belénessy Csaba is. Belénessy cége, a Crossborder Film Kft. tavaly 45,7 millió forintos műsorgyártási szerződést kötött az MTVA-val Az ördög, a Szkalla lányok, a Földindulás, a Molto Pavone és a Droszt című tévéjátékok elkészítésére.