Szombaton kiránduljon, vasárnap kis esők jönnek

2015.03.28. 09:44

Szombaton napközben egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet. Eleinte még a Tiszántúlon fordulhat elő gyenge eső, zápor, de aztán egyre kevesebb lesz a csapadék, és a gyors felhőátvonulásokból csak futó záporra számíthatunk, véli az Időkép.hu. Viharos marad az északi, északnyugati szél, délután 10-14 fok lesz.

A Dunántúlon többórás napsütésre számíthatunk felhőátvonulásokkal, legfeljebb néhol futó záporral, írja a Met.hu. Az erős északi, északnyugati szelet a Dunántúlon nagy területen, másutt - elsősorban északkeleten - kisebb körzetekben viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 14 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap reggel még nagyrészt napos időre ébredhetünk, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet és ismét többfelé lehet kisebb eső, zápor, írja az Időkép. A szél valamelyest veszít erejéből, de még így is lehetnek erős lökések. 

A nyugati, északnyugati szelet főleg a Dunántúl keleti részén és a főváros környékén kísérhetik erős lökések,  tárja fel a Met.hu. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Öt megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél veszélye miatt, írja az MTI. Szombat reggel, délelőtt akár egy-egy 75-85 kilométer/órás széllökésre is számítani lehet. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon, az északi, északkeleti szelet az északkeleti országrészben a nap folyamán is viharos (60-75 kilométer/órás) széllökések kísérik. Estére, késő estére mérséklődhet a légmozgás.

A jövő hét is szeles lesz

A jövő hét első napjaiban is gyakran lesz felhős az ég, eső, zápor országszerte kialakulhat. Folytatódik a szeles idő. Délnyugaton 18-20°C is lehet, északon, északkeleten viszont hűvös maradhat az idő 10-12°C körüli maximumokkal.