Quaestor-károsultak tüntettek Debrecenben

2015.03.29. 17:40

„A debreceni viszonyokat tekintve nagy tömeg, több száz ember vett részt azon a tüntetésen, amelyet a Quaestor helyi károsultjai tartottak annak elérésére, hogy az állam száz százalékban kártalanítsa a kisbefektetőket” − írja a nol.hu.

A cikk szerint a felszólalók kiemelték, hogy pártfüggetlen tüntetésről van szó, a tüntetők pedig olyan táblátkat tartottak, mint: "Orbán úr, nekünk miért nem szólt?", vagy "Hazug, csaló, tolvaj banda".

A főszervező, Tyll Attila − aki maga is károsult − azt mondta: "nagyon dühös vagyok, mert vasárnap délelőtt nem itt kellene lennünk, hanem a családunk körében....nem pereskedni akarunk, hanem igazságot, s vissza akarjuk kapni a pénzünket száz százalékban......mi nem csaptunk be senkit, ne a mi felelősségünket firtassák, kérdezzék meg azokat, akik az ellenőrzéseket elmulasztották, a kormány és a jegybank legyen a célkeresztben".

Egy közgazdász felszólaló szerint „a pénzügyi felügyeletnek és a jegybanknak a Quaestorral kapcsolatos vizsgálati dokumentációját teljes terjedelmében nyilvánosságra kell hozni" − írja a lap. A demonstrálók aláírtak egy petíciót is, amelyet a kormányhoz szeretnének eljuttatni, majd arra kérték más vidéki városok lakóit, hogy ők is aktiválják magukat, és szervezzenek egy nagy közös tüntetést Budapestre.