Sikkasztás miatt nyomoznak a Corvinus egyetemen

2015.03.29. 15:01

Az ORFK megerősítette a Vs.hu információit, miszerint sikkasztás és hűtlen kezelés miatt nyomoznak a Corvinus egyetemen.

A rendőrség az MTI-nek elmondta, hogy a 9. és a 13. kerületi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen folytat eljárást az egyetem gazdálkodásával kapcsolatban. A Vs.hu úgy tudja, hogy a Kehi tett az ügyben feljelentést, miután más felsőoktatási intézmények mellett a Corvinus 2009-2012 közötti gazdálkodását vizsgálta.

A Kehi a lappal közölte, hogy hat ügyben tettek feljelentést:

  • 3 hűtlen kezelés
  • 2 sikkasztás
  • 1 csalás miatt,

melyek össze

meghaladja a 100 millió forintot.
 

A Vs.hu szerint a Kehi többek között az egyetem Aula Könyvkiadó Kft. nevű jegyzetboltjánál tárt fel visszaéléseket, a cég 80 millió forinttal nem tudott elszámolni.

De ahogy azt tavaly nyáron, a Kehi ellenőrzéskor az Index is megírta, a hivatal aggályosnak találta azt is, hogy a BCE-t 2003-2012-ig rektorként vezető Mészáros Tamás 15,3 millió forintos végkielégítést kapott nyugdíjba vonulásakor, de az egyetem a közalkalmazotti munkaviszony megszűnése után három nappal visszafoglalkoztatta őt egyetemi tanárként 927 ezer forintos fizetésért. Ugyanez történt az egyetem korábbi gazdasági főigazgatója, Gulyásné Turóczi Margit esetében is, aki 13,4 millió forintos végkielégítést kapott, majd 649 ezer forintos fizetéssel vették vissza ügyvivői-szakértői munkakörbe. Az ügyről szóló cikkünket itt olvashatja el.