Áder helyett Polt Pétert őrzi a TEK

2015.03.31. 17:57

Miután kiderült, hogy Áder János bizonyos okokból lemondott a TEK védelméről, és a Készenléti Rendőrséget választotta, rendeletet alkottak, hogy döntése szabályszerű legyen. Áder eddig ugyanis a jogszabályokat sértő módon váltott a TEK-ről a Készenléti Rendőrségre.

A Magyar Közlönyben kedden megjelentek szerint a Készenléti Rendőrség szervezi meg és hajtja végre a köztársasági elnöknek, házastársának, és gyermekének védelmét. 

Hogy a TEK ne maradjon munka nélkül, Áder helyett mostantól Polt Péterre vigyáznak. a legfőbb ügyészt eddig a Készenléti Rendőrség védte.

Az, hogy Áder inkább a Készenléti Rendőrséget választotta, a hatályos jogszabályokat is sérti, mivel a kormányrendelet értelmében az államfő védelmét a TEK-nek kell ellátnia.

A biztonsági szervezetek közti kavarásban az az érdekes, hogy a hírek szerint Áder döntését a bizalmatlanság indokolta. Orbán Viktor ugyanis az államfő minden találkozójáról tudott – még azokról is, amik nem szerepeltek a heti tervekben. A TEK vezetőjének, Hajdu Jánosnak közvetlen bejárása van Orbánhoz, és a rendőri vezetők közül ő az egyetlen, aki nem kötődik Pintér Sándor belügyminiszterhez. Márpedig –írja a hvg.hu – állítólag az az érv is elhangzott, hogy inkább Pintér, mint Orbán tudjon Áder összes találkozójáról.