Budapestet telibe találta egy cella

2015.04.01. 19:27 Módosítva: 2015.04.01. 20:06
Április elsején több helyen esett jégeső Magyarországon. Hamar kezdődött a viharszezon, búcsút mondhatunk a kellemes, nyugalmas téli időnek.

A szokásoshoz híven változékony, szeszélyes idővel köszöntött be az április, északkeleten zivatarok pattantak ki, többet is jégeső kísért - fogalmaz az Időkép.hu. Itt egy fotó Miskolcról:

jeges
Fotó: Dingo / idokep.hu

Budapestet délután öt órakor találta telibe egy cella.

"Csepelen úgy festett az ég, mintha szó szerint leszakadt volna. A csapadékok csaknem teljes skálája előfordul most a fővárosban" - írta egy észlelőjük.

csepel
Fotó: Brigitta90 / idokep.hu

Mi itt Óbudán csak apróbb, 20-30 milliméteres jéglabdacsokat tapasztaltunk:

De Zuglóban, a Stubnyai utcában már szabad szemmel jól látható nagyságú jégdarabokat fotóztak:

Volt ma sivatagot idéző porvihar és akkora szélvihar, hogy Debrecenben nem tudott felszállni egy repülő, de a slussz poén, hogy a soproni Lövérekben, illetve számos más helyen még a hó is esett:

Ma még zivatar

Este fél nyolckor az ország középső területeire heves zivatarok miatt adtak ki riasztást.

Holnap is lesz viharos szél, hó 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint  szerdán kora este a nyugati, északnyugati szél néhol még lehet viharos (záporokhoz, zivatarokhoz nem kapcsolódó lökések 70 km/h körül alakulhatnak). A helyenként megjelenő intenzívebb záporokat, zivatarokat néhány percig azonban 80-90 km/h körüli lökések is kísérhetik. Csütörtökön - éjszakai átmeneti mérséklődés után - ismét megerősödik, vagy (a mainál kevesebb helyen) viharossá fokozódik a szél (65-75 km/h). Zápor- és zivatartevékenységhez inkább csak a nyugati, délnyugati országrészben társulhat 90 km/h körüli szélroham.

ZIVATAR: Szerdán az esti órákban néhol, csütörtökön napközben elszórtan valószínű zivatar az országban, melyhez a fent említett rövid szélrohamokon kívül jégdara is társulhat.

HÓ: Csütörtökön az Északi-középhegység magasabb régióiban az ismétlődő hózáporokból kialakulhat néhány centis, vizes hóréteg.