Újra előveszik a Budafokon kivégzett bróker aktáját

2015.04.08. 07:25 Módosítva: 2015.04.08. 07:40

Március 27-én újból nyomozást rendelt el a Nemzeti Nyomozó Iroda Reichardt Ignác, a London Bróker Értékpapír Rt. egykori tulajdonosának meggyilkolása ügyében, írja a Magyar Nemzet.

Az újság szerdai cikke szerint a Buda-Cash és a Quaestor bedőlésével nagyjából egy időben leporolták a 2000-es merénylet aktáit, mivel tizenöt év múltán végre esély nyílt a rejtélyes bűneset megoldására. A rendőrség a lapnak csak az eljárás megindításának tényét erősítette meg, részleteket nem közölt.

Reichard Ignáczot 2000. január 14-én Budafokon több lövéssel gyilkolták meg a terepjárójában. Akkor sokan gondoltak arra, hogy a férfi a milliárdos pénzügyi visszaélésekről akart kitálalni, s ezért hallgattatták el. De az is felvetődött, hogy az olajmaffiához fűződő állítólagos kapcsolatai miatt lőtték agyon.

Reichard mindenesetre kapcsolatban állt Kovács Tiborral, a Buda-Cash alapítójával. Akkori sajtóértesülések szerint Reichard Kovács strómanja lehetett. Kovácsot a 90-es évek második felében az egyik üzlettársa, Rózsa Ferenc azért jelentette fel, mert szerinte Kovács az ő tudta nélkül utalt jelentős összegeket a London Brókerhez, illetve – Reichardt közreműködésével – eltüntette a brókerháznál tartott Fik-részvényeket.

A London Bróker Andrássy úti székházát egy olyan társaságtól vásárolták, amely korábban Kovács érdekeltségébe tartozott. Mindkettejüknek köze volt a siófoki Albatrosz Hotel Kft.-hez. 

Kovács 1998-ban szállt ki a Buda-Cashből, Reichardt Ignác két hónappal a halála előtt, 1999 novemberében adott túl a London Brókerben lévő érdekeltségén.  A brókerházat akkor már több mint egy éve figyelték a hatóságok a Fik-részvények ügye miatt. A London Bróker azért dőlt be, mert a számláján 1999 nyarán több alkalommal fedezetlen összegek tűntek fel, és ezért az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet felfüggesztette a tevékenységét.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport