Miskolci polgármester: Több százezres kárt okozott az ételosztás

2015.04.09. 08:02

„Bármit csinál ez a szervezet Miskolcon, abból hatalmas botrány lesz.”Ezt Kriza Ákos, Miskolc polgármestere (Fidesz–KDNP) mondta a TV2 Mokka című műsorában. Kriza elvitte magával a stúdióba a Gyermekétkeztetési Alapítványtól kapott levelet, amiben szerinte a szervezet arra kérte az önkormányzatot, hogy „közvetítsék élőben az ételosztást”. Az ételosztást, ami Kriza szerint botrányosra sikerült. 

Krizát ez nagyon felháborította, és azt ismételgette, hogy szakmaiatlan volt a szervezet kérése, és az egész ételosztás szakmaiatlanra sikerült. Azt már csak mellékesen tette hozzá, hogy a miskolci éhezők több százezer forint kárt okoztak a városnak, mert például 

letaposták a frissen ültetett rózsákat. 

A helyszíni beszámolók szerint egyébként valóban elég nagy tumultus alakult ki az ételosztás alkalmával, de azért elgondolkodtató, hogy egy polgármester a letaposott rózsákkal foglalkozik, nem pedig azzal, hogy miért állnak olyan sokan sorba ételért az utcán. 

Kriza Ákos egyébként azt is elmondta, hogy neki nincs ellenére az ételosztás, ő is többször vett már részt hasonló eseményen, de a szakmaiatlanság nagyon zavarja. Az más kérdés, hogy végül az ételosztást nem a Gyermekétkeztetési Alapítvány szervezte – az alapítvány csak besegített –, hanem miskolci civilek, akik felháborodtak, amiért Krizáék nem kértek a rendezvényből.