Nem szerepel a nyilvántartásban a Habony által vezetett autó

2015.04.09. 15:28 Módosítva: 2015.04.09. 16:12

Nagy sajtóvisszhangot váltott ki, hogy Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadót és Andy Vajna filmügyi kormánybiztost együtt látták egy Volkswagen kisbuszban március 29-én a Fő utcában. A sajtó éppen azt várta, hogy előzetes letartóztatásba helyezi-e a bíróság Tarsoly Csabát, amikor feltűnt az autó. A kisbuszban sem Habony, sem Vajna nem volt bekötve, ráadásul átmentek egy záróvonalon is.

EGy jelenet az RTL Klub videójából
EGy jelenet az RTL Klub videójából

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy hete egy sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy kié az Orbán Viktoréhoz hasonlító kisbusz, azt felelte, reméli, hogy Habony Árpádnak és Andy Vajnának futja saját autóra, és nem állami kocsival járnak.

A Népszava most azt írja, hogy megpróbáltak utánanézni a NAE-045-ös rendszámú autónak, de az nem szerepel a hivatalos járműnyilvántartásban. A lap megkereste a Belügyminisztériumot, hogy megtudja, mi lehet annak az oka, ha egy autó nem szerepel a nyilvántartásban, de egyelőre nem kaptak választ. 

Az Index szintén kereste a kisbuszt a magyarorszag.hu gépjárműkeresőjében, de a Népszavához hasonlóan nekünk sem adott ki találatot a rendszer - pedig abban a régi, már 20 éve forgalomból kivont autók is benne vannak. Érdekes módon az eggyel kisebb és az eggyel nagyobb számú rendszám viszont szerepel a nyilvántartásban, az egyik szintén Volkswagen, a másik egy Audi.

Már nem NAE-045?

Egy olvasónk szerint az „Ügyfélkapu nyilvántartásában a keresett rendszám (NAE-045) nagy valószínűséggel azért nem található, mert a gépjárművet az adott rendszámmal kivonták a forgalomból. Erre valószínűleg azután kerülhetett sor, miután az autó rendszáma megjelent a sajtóban. Oka feltételezhetően az, hogy szeretnék elkerülni, hogy a rendszám alapján felismerhető legyen az autó a forgalomban. Azonban a rendszám még így megtalálható lenne a rendszerben, mint forgalomból kivont jármű. De amikor egy gépjárművet átrendszámoznak, olyankor az előző rendszámával az már nem található meg az Ügyfélkapu nyilvántartásában. Tehát a sikertelen keresésre a magyarázat az lehet, hogy az autó azóta már egy másik rendszámmal van forgalomban.”