Öten pályáznak a közmunkaprogram miatt lemondott polgármester helyére

2015.04.10. 12:34

Január elején mondott le Németh István, a Baranya megyei Gyöngyfa polgármestere, miután néhány hónap alatt kiismerte a közmunkaprogramot, és úgy döntött, hogy ő az okirat-hamisításban, csalásban és sikkasztásban nem kíván részt venni.

Ez bűnszövetkezet, így, ahogy az egész van

Miközben a volt polgármester a Népszabadság értesülése szerint saját embernagyságú képének felgyújtásával tiltakozik a közmunka ellen a Parlament előtt, a 150 lakosú településen vasárnap polgármestert választanak.

Gyöngyfán ráadásul öt független jelölt is indul a posztért. Az Indexnek Dr. Királyné Szabó Rozália körjegyző elmondta, hogy a megmérettetésen ismert nevek indulnak, például Dörömböző Béla, aki Németh István előtt volt a település polgármestere, és aki az októberi választáson a második helyet szerezte meg. Valamint Nagy Attiláné alpolgármester, volt képviselő, és Németh Roland Győző, aki az előző ciklusban képviselő volt. A másik két jelölt, Várnai Márton és Palkó Zsigmond szintén független jelöltként vesz részt a választáson.

Októberben a 113 választásra jogosult polgár közül 86 járult az urnákhoz, közülük 38 szavazott Németh Istvánra. Most vasárnap azt a jelöltet választják meg, akire a legtöbben szavaznak, részvételtől függetlenül.