Lázár: Simicska lepaktált a Jobbikkal

2015.04.16. 16:55
Habár Orbán Viktor korábban a Simicska Lajossal vívott harcáról azt mondta, hogy egy bizonyos szint alá nem süllyedhet egy miniszterelnök, Lázár János a csütörtöki sajtótájékoztatóján elég keményen beszólt Simicskának. Őt tette felelőssé a Fidesz tapolcai vereségéért, mert szerinte a Jobbikot támogatja már, és a Hír TV is a Jobbiké már. Felszólította, hogy ne támadja az országot, amelyből eddig jól élt.

Nagy bejelentések helyett ezúttal amiatt marad emlékezetes Lázár János Kormányinfo-tájékoztatója, hogy elég sokszor keményen beszólt Simicska Lajosnak. Több esetben név szerint is megemlítette a vállalkozót, a Fidesz egykori gazdasági háttéremberét.

Simicska először az M4-es autópálya építésének leállítása miatt került szóba. Lázár azt bizonygatta, hogy a kormány nem számít kártérítési igényekre, perekre, és szerinte meg tudnak egyezni a kivitelező cégekkel. Az egyik ilyen cég ugyebár a Közgép, amelynek tulajdonosa Simicska Lajos. Lázár itt még nem említette Simicskát, de megjegyezte, hogy elvárja, hogy a Közgép tulajdonosa

ne támadja azt az országot, amelyből az elmúlt négy évben "jól élt".

A dolog ezzel nem ért véget, ugyanis Simicska akkor is előkerült, amikor Lázár egy újságírói kérdésre a tapolcai fideszes vereséget értékelte. A miniszter először ledarálta a közhelyet, hogy tiszteletben kell tartani a választók döntését, majd érdekes megállapítást tett.

Szerinte a tapolcai választáson észlelhettük, hogy 

nagy a szerelem Simicska és a Jobbik között.

A miniszter szerint erre lehetett rájönni, ha a közterületi plakátokat végignéztük. Ráadásul a Hír TV-n szerinte egyértelműen a Jobbik kampányát támogatták. A sajtótájékoztató egy pontján Lázár meg is jegyezte, hogy a Hír TV-n mostanában diszkriminálják a kormánypárti politikusokat. "Ez az együttműködés Simicska Lajos ízlése és a Jobbik ízlése", de Lázár persze elítéli.

A Hír TV a Jobbiké lett

A sajtótájékoztatón jelenlévő Hír Tv-s riporter nem hagyta a dolgot annyiban, és meglepő módon felelősségre vonta a minisztert. Megkérdezte, miért nem jönnek be a tévébe kormánypárti politikusok, és akkor rögtön nem borulna fel az ellenzék irányába a tájékoztatás.

Lázár erre azt mondta, ő maga mindig rendelkezésre állt. Ráadásul, amikor megszólították őt a Hír TV-sek, és aggódtak a jövőjükért (feltehetően az Orbán-Simicska harc nyilvánosságra kerülése után), azt mondta nekik, hogy az egy érték közösséghez tartozóknak egymás iránt szolidaritást kell vállalniuk. Sajnálja, hogy ez nem lett érvényes mindenkire.

Szerinte ha a választási kampány alatt valaki a Magyar Nemzetet olvasta vagy a Hír TV-t nézte, azt láthatta, hogy itt van

egy bimbózó szerelem, ami első hajtásait hozza. Megtalálták a közös hangot a Jobbikkal.

Lázár szerint a tapolcai kampányban ezzel eldőlt, hogy "a radikális jobboldalnak lett sajtója". Lázár azzal jelezte, hogy mennyire elítéli ezt az állítólagos új együttműködést, hogy ő maga soha életében nem szavazna jobbikos jelöltre.

Részletes tudósításunkat a tájékoztatóról itt olvashatja.