30 centis késsel ölte meg a kaposvári trafikost

2015.04.24. 12:17 Módosítva: 2015.04.24. 12:30

A Kapos.hu a Somogy megyei rendőrség délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzottakra hivatkozva azt írja, hogy a 20 éves tettes több dohányboltot is ki akart rabolni, mert azt tervezte, hogy elköltözik otthonról, és ehhez pénzre volt szüksége. A férfi érettségi előtt állt éppen, a szülei tartották el.

A sántosi B. Péter szerda délután érkezett Kaposvárra, a rablásra magával vitt egy 30 cm pengehosszúságú kést, pólójából álarcot készített, és magára vette apja munkásruháját. Beismerő vallomása szerint sokáig a városban cirkált, és kereste, hol léphetne akcióba, de egy-egy vevő visszatartotta.

A Fő utcai trafikban zárás előtt egyedül találta az eladót, akit a pénz átadására szólított fel. A 21 éves lány ezt meg is tette, átadott neki 22 ezer forintot. B. Péternek azonban a rendőrök szerint eszébe jutott, hogy nem tud eltűnni, ezért elvette a lány kulcsait, majd késsel többször megszúrta. A rendőrök nem mondták meg, hogy hányszor, de azt igen, hogy az egyes szúrások egyenként is halálosak voltak. (Korábbi, meg nem erősített hírek szerint a nőt a nyakán, a mellkasán és a csípő tájékán érte öt késszúrás.) Ezután lekapcsolta a villanyt, bezárta a bolt ajtaját, majd elment. Miután fény derült a rablásra, az áldozat életét már nem lehetett megmenteni.

Ahogy azt csütörtökön megírtuk, B. Pétert a Kaposi Mór Oktató Kórház urológiai osztályán vette őrizetbe a rendőrség. Mai tájékoztatásuk szerint a férfi egy kisebb orvosi ellátásban részesült a kórházban, aminek nem volt köze a gyilkossághoz, nem akkor sérült meg. A férfi nem tudta, hogy keresi a rendőrség. A 20 éves férfi teljes beismerő vallomást tett, a gyilkossághoz használt tárgyakat a Városliget környékén rejtette el, ezeket a rendőrség megtalálta. A férfi további trafikokra is le akart csapni, ez azonban már nem jött össze neki.

A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását. Nem merült fel gyanú arra vonatkozóan, hogy B. Péter ne lenne beszámítható.

Mint mondták, amennyiben bebizonyosodik, hogy a dohánybolt kirakatára rakott fólia szerepet játszott az esetben, a rendőrség nyilvánosságra fogja hozni. Amint azt megírtuk, csütörtökön Szita Károly, Kaposvár polgármestere azt javasolta a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, hogy a hasonló esetek megelőzése érdekében vizsgálják felül azt a rendelkezést, miszerint a 18 év alattiak védelmében le kell sötétíteni a dohányboltok kirakatát. Szerinte ugyanis ezzel megelőzhetőek lennének az ilyen tragédiák.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ha kiderül, a trafikok átláthatatlan homlokzata és ajtaja összefüggésben van a trafikok kirablásával, akkor azonnal benyújt egy módosító indítványt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport