Rejtélyes tűzijáték a Batthyány téren

2015.04.27. 22:50

Képszerkesztőnk, Levi még Zuglóban is hallotta azt a tűzijátékot, ami miatt a BKK és a rendőrség lezárta kb. 10 percre a Batthyány tér környékén az alsó rakpartot este fél tíz környékén. Mint a BKK a Facebook-oldalán írta, a lezárás biztonsági okokból, tűzijáték miatt történt.

unnamed
Fotó: Tenczer Gábor

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ki vagy mi érdemelt ekkora durrogtatást. Legutóbb tavaly februárban volt ilyen rejtélyes tűzijáték; egy nappal később kiderült, hogy Horváth László tiszteletbeli kazah konzul ünnepelte az 50. születésnapját a Magyar Nemzeti Galéria termeiben, az ő tiszteletére lőtték fel a petárdákat.

A Wikipedia szerint ma Fritz József matematikusnak, Sztevanovity Dusán zenésznek és Tokody Ilona opera-énekesnőnek van szülinapja, nekik innen is sok boldogságot kívánunk!

A cikk megjelenése óta számos olvasói levelet kaptunk a rejtélyes tűzijáték hátteréről. Egyikük szerint a Scenic Jasper luxushajó ünnepelte így az utolsó estélyét, de lehet, hogy a holland király születésnapjának tiszteletére tartotta az itteni nagykövetség a tűzijátékot. Erre utalhat az a XII. kerületben lefotózott faliújság, amiben a holland uralkodó megünneplésére hívják fel a környékbeli lakók figyelmét. Persze olyan vélemények is vannak, hogy csak a budapesti utasok ünnepelték, hogy a HÉV ismét beér a Batthányi térre.

Megkerestük a holland nagykövetséget is, akik azt válaszolták, hogy semmilyen tűzijátékról nem tudnak.

Ha Önnek tuti tippje van, írja meg nekünk az ugyelet@index.inda.hu címre, köszönjük!

Önök szerint mi történt?