Általános iskolásokat zaklat egy autós a XVIII. kerületben

2015.04.30. 07:25 Módosítva: 2015.04.30. 07:36

A 18. kerületi iskolákban arra szólították fel a szülőket és az iskolásokat, hogy vigyázzanak, "mert néhány diákot támadás ért, idegenek autóba akarták ráncigálni őket". A Facebookon terjedő figyelmeztetés szerint az osztályfőnökök az iskolarendőrök jelzése után mindenkit figyelmeztettek, hogy ne közelítsenek meg idegen autót.

Az ügyben megkerestük a rendőrséget. A Budapesti Rendőr-főkapitányság válasza szerint a XVIII. kerületben április 21-én vagy 22-én a délutáni órákban, és április 24-én szintén a délutáni órákban egy általános iskolából hazafelé tartó fiút, majd egy lányt szólított meg egy ismeretlen férfi az autójából.

A gyerekeknek mindkét esetben azt ajánlotta fel, hogy ingyen hazaviszi őket, de a diákok ezt visszautasították, így a férfi elhajtott. A férfi nem szállt ki a kocsiból, nem fenyegette a gyerekeket és erőszakot sem helyezett kilátásba, bűncselekmény gyanúja ezért nem merült fel, írta a rendőrség.

A BRFK szerint azok a közösségi médiában terjedő hírek, amelyek szerint "diákokat támadás ért" és "autóba akarták ráncigálni őket", nem felelnek meg a valóságnak. Érzékelve és megértve azonban a gyerekek, szüleik és tanáraik aggodalmát, Budapest rendőrfőkapitánya megerősítette a rendőri jelenlétet az iskolák környékén. A főkapitány egyben utasította az Iskola rendőre programban résztvevőket, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a megalapozatlan híresztelésekkel kapcsolatos félelmek eloszlatására.