Nyomtalanul felszívódott a Népligeti Majális

2015.05.01. 14:29
nepliget majalis.png

Több weboldalon meghirdették május elsejére a Budapest Népligeti Majális 2015 című rendezvényt, amelyről azt írták, hogy  "A múlt hagyományait felidézvén, népi mulatsággal várjuk az egész családot. Célunk, hogy vidám szórakozási lehetőséget biztosítsunk családok ezreinek Budapest legnagyobb majálisán".

A programsorozat elvileg háromnapos lett volna, de a helyszínen semmit sem találni, céltalanul bolyonganak ott azok, akik a programokra indultak.

Az esemény Facebook-eventjét törölték, a kiírás pedig már a zene.hu-n sem elérhető. Arról sehol, semmilyen közleményt nem adtak ki, hogy miért marad el a rendezvény, aminek a szervezőiről sem tudni semmit.

A köddé vált majálisról sikerült megkérdeznünk a plakátokon szereplő fellépők egyikét, Dévényi Tibort. "Semmit nem tudok erről a rendezvényről" – mondta. Dévényi szerint egyre gyakrabban előfordul, hogy valamit a nevében hirdetnek meg, amiről ő egyáltalán nem tud. 

A háromnapos programsorozatra egyébként ingyensörrel csábították a budapestieket, amit a Borsodi sörponton lehetett volna beváltani, tehát a plakátokról úgy tűnhetett, mintha a rendezvénynek hivatalos szponzora is lenne.

Figyelemreméltó tény azonban, hogy a Borsodi Sörgyár nem kívánta kommentálni a majálissal kapcsolatos kérdéseinket, mondván, ahhoz semmi közük.

Mindaz, hogy a rendezvényről sem az egyik meghívott fellépő, sem az állítólagos ingyen sört szolgáltató cég nem tudott, arra utal, hogy a majális megvalósítását egy percig sem gondolták komolyan az állítólagos szervezők.

A plakát szerint meghívott volt Dévényi Tibi bácsi mellett, Kökény Attila, a koncertek mellett lett volna állatsimogató, street food, vidámpark, és közös májusfa-állítás is.