Szó sem volt róla, hogy be leszünk zárva

2015.05.01. 18:06

Köszönjük a 3 órás bezárást, mintha állatok lettünk volna!! Se ki, se be! Soha többet!

írta egy kommentelő a Nagy Futam Facebookján. Úgy tűnik, a szervezők nem gondolták végig, milyen sokan akarnak majd elmenni a Forma-1-es autók bemutatója után.

„Ma a Nagy Futam III. programon vettünk részt. A rakparton voltunk, mint a legtöbb ember, a Forma-1-es autók szereplése után el szerettünk volna hagyni a helyszínt, mert a további programok nem érdekeltek minket, és úgy tűnt az idő is lehűl. Több ezren próbáltuk elhagyni a helyszínt, mindhiába, mert be voltunk zárva” – panaszkodott egy résztvevő olvasónk, aki szerint biztos ki volt plakátolva, hogy 17 óráig nem lehet kimenni a rakpartról, de azt „biztos a tömeg elolvassa amikor a rendezvény elején is hömpölygött befelé”.

„Több ezer ember, terhes anyuka, babakocsis gyerekek, anyukája apukája vállán a fáradtságtól alvó kisfiúk és kislányok, vagy ép riadt síró gyerek aki megrémült a gyűlő tömegtől. Mindenki a rendőrökkel próbált kommunikálni, akik szó se róla nagyon kedvesek és türelmesek voltak, egyikük nagy nehezen el is intézte, hogy rövid időre gyorsan nyitnak egy átjárót, de ebből is csak a baj lett mert nem a bezárt emberek tudtak kijutni, hanem elkezdett befelé áramlani a tömeg kívülről” – írta. Ők még éppen kijutottak, de olvasónk úgy látta, másokra a rendezők rányomták a kordont, hogy ne tudjanak kimenni.

"Elsősorban a tájékoztatást hiányoltam, hiszen még kora délelőtt érkeztünk a helyszínre és szó sem volt róla, hogy amíg az autók mennek, be leszünk zárva! Pláne, hogy mennyi család volt a helyszínen, miután olyan szigorú lett hazánkban a rendezvényeken a létszámra és biztonságra vonatkozó szabályozás, nem tudom, ezt hogyan engedhették meg" - írta.

Nagyon felelőtlen volt ez a szervezés, pláne olyanoknak, akik nem ismerik a környéket. Állítólag valamilyen aluljárón keresztül ki lehetett jutni, de mivel vidékiek vagyunk, semmit nem ismertünk Budán.

– írta egy másik olvasónk. Van, aki szerint a biztonsági egymás között megbeszélték egy résztvevőről,

Ha nem lett volna nála gyerek levertem volna.

Olyan is volt, aki épp azért nem ment be a zárt részre, mert tájékozódott arról, mikor jöhet ki. "Mi is majdnem bementünk a zárt részre, de az ott álló szekuritist megkerdeztem hogy itt most be leszünk-e zárva és meddig? Mondta, hogy igen, órákra. Így inkább nem mentünk be emiatt" - írta.

Azért elég logikus, hogyha csak a pályán keresztül lehet bemenni akkor egy ideig onnan nem tudsz kijönni.

"Bizonyos mértékben megértem azokat, akik emiatt a körbezárás miatt panaszkodnak, valóban nem lehetett elhagyni azt a részt kedvünk szerint. DE: a rendezvény térképét tanulmányozva (facebookon, más internetes portálokon, és a helyszíni óriáskivetítőkön többször is megjelent) mindenki gondolhatta, hogy ha a pálya közepét választja nem szaladgálhat majd át bármikor az aszfaltcsíkon. Amennyire én tapasztaltam az üresjáratok során kinyitották az átjárókat, még ha nem is sok időre" - fogalmazott egy másik olvasónk.

A panaszokkal kapcsolatban próbáltuk megkeresni az esemény szervezőit is, egyelőre nem reagáltak. Ha ön is ott volt a helyszínen, írja meg, mit tapasztalt a tema+futam@mail.index.hu emailcímre!